Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відкриття інсталяції «Погляд у минуле» Меморіального центру «Бабин Яр» перенесено на січень

21 грудня 2020 року, 13:02

Відкриття нового арт-об’єкту у Києві – інсталяції «Погляд у минуле» – перенесено. Таке рішення було прийнято Меморіальним центр Голокосту «Бабин Яр» у зв’язку зі статистикою захворювання на Covid-19 та для дотримання карантинних вимог.

Відкриття інсталяції заплановане на січень. Про нову дату буде повідомлено додатково.

Інсталяцію складають два кам’яних валуни природної обробки, між каменів лежить дерево. В кам’яні стели вмонтовані монокуляри з фотографіями німецького військового фотографа-пропагандиста Йоганнеса Геле, зробленими ним наприкінці вересня-початку жовтня 1941 року в окупованому Києві. На проспекті Перемоги сфотографовані тіла двох чоловіків, повз які йде натовп. Дослідники Меморіального центру точно визначили місця, де були зроблені ці знімки. Саме на тих місцях, де стояв фотограф у момент зйомки, були встановлені кам’яні валуни з фотографіями.

Нагадаємо, інсталяція «Погляд у минуле» з’явиться у Києві на проспекті Перемоги, біля Міністерства освіти і науки України.

Як відомо, у грудні на позачерговому засіданні уряд ухвалив рішення про продовження карантину до 28 лютого 2021 року з посиленням обмежень на період із 8 до 24 січня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]