Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відкриття Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю – одна із знакових подій у розвитку соціальної сфери столиці

13 лютого 2018 року, 14:52

Відкриття Київського міського центру реабілітації дітей із інвалідністю на вул. Олени Теліги – це одна із знакових подій у розвитку соціальної сфери столиці в 2017 році. На цьому наголосив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час прямого ефіру на телеканалі «NewsOne».

«Для мене дуже важливим є відкриття Центру соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю, який торік уже запрацював на повну потужність. Свого часу мені довелось усіх переконувати в необхідності цього проекту, а нині до нього їздять переймати досвід навіть європейці. Центр функціонує за зовсім іншими стандартами: фахівці, які працюють безпосередньо з дітьми і ставлять їх на ноги, буквально творять дива. Маленькі пацієнти, які не могли протягом 10-12 років навіть стояти, уже після одного-трьох тижнів занять у цьому центрі починають ходити на спеціальному прогулянковому майданчику! Потрібно бачити обличчя їхніх батьків і самих дітей у цей момент», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, ексклюзивність цього центру ще й у тому, що 80% персоналу – це батьки, які на власному досвіді зіткнулись у своєму житті з проблемами дітей із інвалідністю і тому ідеально розуміють, яким чином їм можна допомогти.

«Саме консолідація зусиль спеціалістів та батьків і дає такий надзвичайний, на мою думку, результат», – наголосив Микола Поворозник.

Він зауважив, що у 2018 році в місті реалізовуватимуться кілька соціальних проектів.

«Це проекти, якими я опікуватимусь особисто. Зокрема, розпочнемо роботу над відкриттям Центру для незрячих, яких у Києві багато і якими, на жаль, системно ніхто не займався. Це проект, завдяки якому діти, які втратили зір частково або повністю, могли з раннього віку шляхом фізичної, психологічної та соціально-побутової реабілітації адаптуватись до повноцінного життя в суспільстві. Окрема увага буде приділена батькам – із ними теж працюватимуть фахівці, аби вони змогли продовжити реабілітаційні заходи поза межами Центру», – підсумував Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]