Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відсутність оплати за послуги водопостачання та водовідведення може спричинити збій у роботі водопровідно-каналізаційних систем Києва

29 листопада 2016 року, 12:34

Закликаємо киян своєчасно та у повному обсязі сплачувати за спожиту холодну воду та водовідведення. Від цього залежить надійність роботи систем водозабезпечення та каналізування міста в цілому.

Від початку року населення заборгувало близько 150 млн грн, а загалом, з липня 2014 року – коли «Київводоканал» визнано виконавцем послуг холодного водопостачання та водовідведення – 269 млн грн.

Кошти, які надходять від мешканців, мають цільове направлення: йдуть на ремонт і підтримання у належному стані виробничого устаткування, придбання реагентів для очистки води та стоків, паливно-мастильних матеріалів.

Окрім того, «Київводоканалу» потрібно своєчасно розраховуватися за енергоносії, які є важливою складовою роботи обладнання, теплоенергію, сплачувати податки.

Ми розуміємо нинішнє навантаження на мешканців у питаннях оплати ЖКП. Разом із тим, сьогодні частина послуг холодного водопостачання та водовідведення у структурі загальної квитанції за ЖКП становить не більше 10%.

Для «Київводоканалу» 1 куб. м. холодної води, який сьогодні коштує 13,78 грн, – це необхідність витрат на забір, підготовку, очистку, подачу води, а також відведення стоків. Без належного фінансування ці процеси можуть просто зупинитись.

Частина коштів, отриманих від киян, йде на оплату праці працівників, які працюють у цілодобовому режимі, забезпечуючи подачу питної води в оселі, ліквідовують аварії на місцях, працюють на каналізаційних насосних станціях тощо. Саме від стабільної оплати комунальних послуг залежить вчасне отримання заробітної плати працівниками «Київводоканалу». Суттєве недоотримання коштів ставить під загрозу спроможність Товариства своєчасно оплачувати роботу співробітників, забезпечувати виробничі процеси: від постачання води та відведення стоків до ліквідації поточних аварійних ситуацій на місцях.

Відтак просимо мешканців до кінця місяця оплатити рахунки за холодну воду та водовідведення, не відкладати «на потім» та не ставити під загрозу роботу систем життєзабезпечення міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]