Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: 5 травня відкриють всі школи та садки столиці. Навчальний процес не подовжуватимуть

30 квітня 2021 року, 12:13

Наступної середи, 5 травня, в столиці відкриють всі школи та садки. Навчальний процес у школах не подовжуватимуть на літо. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«5 травня в Києві відновлять навчальний процес у школах, садках, закладах професійно-технічної освіти, коледжах і вищих навчальних закладах. Відкриють усі 428 шкіл столиці та 572 дитячі садочки. Також зазначу, що навчальний процес у школах Києва не подовжуватимуть на літо. Учні, як і зазвичай, завершать навчальний рік наприкінці травня. Оскільки під час локдауну заняття відбувалися дистанційно, за затвердженою програмою», – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що всі керівники навчальних закладів столиці отримали наказ щодо посиленої дезінфекції і регулярного провітрювання приміщень.

«Хочу окремо звернутися до батьків. Будьте уважними до здоров’я своїх дітей. За перших симптомів захворювання –  звертайтеся до сімейного лікаря. І пояснюйте дітям необхідність дотримання простих, але таких важливих правил.  Бо, як бачимо, вірус став більш агресивним і до дітей. Багато з них почали хворіти у більш тяжкій формі і з ускладненнями», – наголосив мер Києва.

Також Віталій Кличко нагадав, що  із завтрашнього дня столиця послаблює суворі обмеження. І в місті діятимуть правила «помаранчевої зони».

Так, з першого травня, відновлять роботу заклади торгівлі, ТРЦ, ринки та ярмарки, заклади громадського харчування, спортзали та фітнес-центри.

У звичайному режимі, з дотриманням визначених раніше протиепідемічних норм, працюватиме від завтра і весь громадський транспорт столиці. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]