Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Асоціація міст України представляє інтереси громад у формуванні Держбюджету на наступний рік

22 серпня 2022 року, 14:03

Асоціація міст України представляє інтереси громад у формуванні Держбюджету на наступний рік. Сьогодні Правління АМУ схвалило пропозиції до бюджетних законопроектів на 2023 рік в частині місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин. А також сформувало робочу групу для участі у бюджетних консультаціях із Міністерством фінансів. Про це мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко заявив за підсумками засідання Правління Асоціації.

«Позиція АМУ щодо місцевих бюджетів на наступний рік ґрунтується на пропозиціях органів місцевого самоврядування. Зокрема, АМУ пропонує: закріпити на постійній основі збільшення частки ПДФО, що зараховується до бюджетів громад, із 64% у 2023 році до 80% у 2026 році (поступове щорічне збільшення на 5%). Завдяки чому органи місцевого самоврядування матимуть ресурси для стримування зростання тарифів на комунальні послуги для населення та бюджетної сфери. А також – на забезпечення територіальної оборони та захисту; реконструкції об’єктів цивільного захисту; відновлення пошкоджених внаслідок збройної агресії росії житлових будинків та об’єктів критичної інфраструктури; на розвиток комунальних закладів охорони здоров’я», – сказав Віталій Кличко.

Також Асоціація міст України пропонує передбачити у Державному бюджеті кошти на забезпечення надання соціальних послуг у громадах внутрішньо переміщеним особам та особам, які потрапили у складні життєві обставини через агресію росії. Та надати субвенцію з Держбюджету місцевим бюджетам для проходження опалювального сезону 2022/2023 в обсязі щонайменше 24 млрд грн.

Нагадаємо, АМУ з метою захисту інтересів громад у бюджетному процесі щорічно бере участь у бюджетних консультаціях, що проводяться відповідно до Закону України «Про асоціації органів місцевого самоврядування».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]