Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Асоціація міст України, яка цього року відзначає своє 30-річчя, зібралася на форум місцевого самоврядування в Івано-Франківську (+фото)

05 лютого 2022 року, 13:52

Асоціація міст України, яка цього року відзначає своє 30-річчя, зібралася на форум в Івано-Франківську. Це – перший із заходів, присвячених ювілею організації. Також регіональні форуми місцевого самоврядування «Асоціація міст єднає Україну» заплановані в Чернігові, Дніпрі та в Генічеську. Про це повідомив голова АМУ Віталій Кличко, який відкрив форум в Івано-Франківську.

«За 30 років кількість членів АМУ зросла у 30 разів! Наша Асоціація збільшується, стає ще потужнішою і ефективнішою у відстоюванні інтересів місцевого самоврядування, в захисті прав громад і перспектив розвитку міст, селищ та сіл України. Сьогодні в АМУ об’єднали зусилля вже 978 громад. І для мене очолювати таку авторитетну організацію – дуже відповідальна і почесна місія. Дякую вам за довіру та співпрацю!» – звернувся Віталій Кличко до учасників форуму – представників місцевого самоврядування.

Він підкреслив, що протягом усіх років своєї історії АМУ виступає за розбудову в Україні ефективного місцевого самоврядування як основи демократії в європейській державі.

«Щоб забезпечити інтереси всіх громад – від найменших сіл до великих міст, Асоціація постійно веде діалог та консультації з центральною владою. Це не завжди просто, але ми робимо все, щоб добиватися результатів», – наголосив голова АМУ.

Зокрема, Віталій Кличко зазначив, що в 2021 році, завдяки наполегливості АМУ в бюджетному процесі, громади додатково отримали майже 54 мільярди гривень. Із яких 27 мільярдів – це кошти на виконання умов Меморандуму по теплу. Підприємства теплоенерго отримали компенсацію за різницю в тарифах за минулі роки. І змогли погасити борги за газ.

«Ми змогли забезпечити тепло в оселях українців не збільшивши вартості тарифів! Як би складно це для нас не було. На 2022 рік завдяки Асоціації для всіх громад забезпечене збереження та залучення фінансового ресурсу загалом на понад 89 мільярдів гривень. Окремо хочу наголосити, що влада дослухалася до наших пропозицій щодо необхідності збільшення частки ПДФО, яка йде до місцевих бюджетів. У цьому році громади будуть отримувати 64 відсотки цього податку (на 4 відсотки більше). А це – додаткові 11 мільярдів гривень до бюджетів громад. Такі результати нашої з вами співпраці, консолідації зусиль, свідчать, що разом ми сильніші, міцніші. І зробимо ще більше корисних справ для комфортного життя наших громадян», – сказав Віталій Кличко.

Він підкреслив, що Асоціація також реалізує різноманітні проекти і програми, які сприяють розвитку громад, демократичному врядуванню, впровадженню смарт-технологій, допомагають забезпечити мешканцям доступ до якісних сервісів.

Також голова АМУ подякував  міжнародним партнерам, які підтримують реформування і розвиток місцевого самоврядування в Україні.

«Я переконаний, що Асоціація міст України і надалі залишатиметься авторитетним представником та захисником інтересів громад, мешканців, які в них проживають. Бо саме в цьому – наша місія і наше завдання, – підкреслив Віталій Кличко. – Сьогодні, коли в Україні така тривожна ситуація, коли нависла загроза подальшої агресії Росії, ми – всі громади – координуємо також свої зусилля в створенні системи територіальної оборони. Бо безпека – одне з головних питань,  яке сьогодні хвилює українців. І сьогодні, як ніколи важливі наша єдність, готовність усім разом захищати свою державу і свою гідність, захищати і розвивати свої громади. Будувати сильну і успішну державу з ефективним і спроможним місцевим самоврядуванням. Працюємо далі на благо наших громад, на втілення перетворень в наших містах, селищах та селах!» – наголосив Віталій Кличко, виступаючи на відкритті форуму.

Також сьогодні на приміщенні Івано-Франківської ратуші відкрили пам’ятний знак з нагоди 30-річчя Асоціації міст України.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]