Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Барселона стала сьомим європейським містом, із якими Київ підписав побратимство від початку широкомасштабної агресії росії

24 вересня 2022 року, 18:00

Київ та Барселона стали містами-побратимами. Угоду про співпрацю міст підписали в Барселоні мер української столиці Віталій Кличко і мер Барселони Ада Колоу.

«Сьогодні дуже важлива співпраця на рівні міст, бо саме міста мають ключову роль у розвитку держав та поглибленні співпраці між ними. Столиця України розвиває співробітництво з європейськими містами. Залучає допомогу від партнерів, переконує їх в необхідності подальшої підтримки України. Бо ми повинні бути сильними разом! Перемога України у війні з російськими варварами – це запорука миру і спокою в усій Європі. Ми вдячні нашим друзям, які допомагають. Барселона передавала Україні пожежні авто, гуманітарну допомогу, надала тимчасовий притулок українцям, які рятувалися від війни», – сказав Віталій Кличко.

Ада Колоу підкреслила, що Барселона і надалі допомагатиме і підтримуватиме Київ та Україну. Зокрема, мери також обговорили співпрацю у сферах громадського транспорту, екології, smart city та культури.

Цими вихідними Барселона святкує Дні міста.

Наступного року містом-партнером у відзначенні дня народження Барселони буде Київ. На вулицях Барселони буде представлена українська культура, кухня, відбудуться заходи за участі митців із Києва.

Барселона стала сьомим європейським містом, з якими Київ підписав угоду про побратимство від початку широкомасштабної агресії росії. Зокрема, містами-побратимами української столиці також стали Мадрид, Париж, Марсель, Ліон, Осло і Гамбург.

Загалом у столиці України 63 міста-побратима.

Нагадаємо, з Москвою та Мінськом Київ побратимство розірвав.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]