Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Будь-яка торгівля має бути законною і цивілізованою, тому боротьбу з МАФами ми будемо продовжувати»

26 грудня 2016 року, 23:23

Міська влада продовжить демонтувати незаконно розміщені МАФи, адже будь-яка торгівля має бути законною і цивілізованою, а Київ повинен мати європейський вигляд та отримувати доходи у бюджет міста. Про це в ефірі телеканалу News One заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

«Коли я балотувався на посаду мера, одним із ключових моїх завдань була, зокрема, боротьба з МАФами. Адже, місто – давайте говорити відверто – просто загаджене незаконними торговими ятками. Сучасне місто не повинне нагадувати базар. – підкреслив Віталій Кличко. – І моє завдання – систематизувати торгівлю на вулицях міста», - наголосив міський голова.

Мер зазначив, що у столиці велика кількість торговельних площ, зокрема на перших поверхах житлових будинків, які здаються в оренду.

«І знаєте чому ці площі пустують? Тому що власникам МАФів набагато дешевше незаконно їх встановити, не сплачувати за оренду та самовільно підключитися до електромереж. Зрозуміло, що для них так вигідніше, однак це - не цивілізований спосіб ведення бізнесу, а звичайне захоплення території та використання ресурсів міста», - зазначив він.

Віталій Кличко додав, що на сайті міської адміністрації є карта розміщення законних МАФів, які сплачують пайову участь та приносять кошти до бюджету міста.

«Раніше незаконних МАФів було близько 20 тисяч, і ми вже демонтували понад 7 тисяч з цих незаконних споруд. Так, їх залишилося ще понад 10 тис, з яких 6,5 тисяч - незаконні. Тому бій за вільні вулиці триває, і ми відступати не збираємося», - зауважив мер Києва, додавши, що за цей рік, наприклад, окремі об’єкти пересувної торгівлі після проведення конкурсу сплатили до міського бюджету по 600 тисяч грн – вдвічі більше, ніж усі об’єкти за минулий рік.

Що ж до знесених МАФів біля метро «Політехнічний інститут"», Віталій Кличко зазначив, що там були знесені лише незаконні торгові точки, які перегороджували вихід зі скверу біля ліцею.

«На місці знесених МАФів буде сквер. Я неодноразово наголошував, що Київ буде містом парків і скверів, а не МАФів», - підсумував Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]