Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Демократичний світ повинен не умиротворяти агресора, а бути сильним і єдиним в своїй позиції (+фото)

11 липня 2022 року, 13:49

Демократичний світ повинен не умиротворяти агресора, а бути сильним і єдиним в своїй позиції. Україні необхідна зброя та посилення економічних санкцій проти росії. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час акції проекту MEAN на підтримку України. У заході, зокрема, взяли участь Апостольський Нунцій в Україні, архієпископ Вісвалдас Кулбокас, депутат Європейського парламенту П’єрфранческо Мажорино, представники європейських організацій.

«Дуже приємно в цей складний час для України бачити тут наших надійних партнерів. Зокрема, Апостольського нунція, тих друзів, хто підтримує нашу державу і допомагає їй. Для нас зараз дуже важлива допомога, яку ви нам надаєте. Бо сьогодні Україна бореться не тільки за свою незалежність і свободу. Ми боремося за європейське майбутнє, за мир у всій Європі. Бо плани росії не обмежуються тільки Україною. І так званий «русский мир», який вони прагнуть створити, несе тільки руйнування, смерть і розруху», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва зауважив, що українські воїни б’ються героїчно та показали всім, що таке справжня свобода і якою ціною вона здобувається. Український народ протистоїть ворогу, що численно набагато переважає. Протистоїть озброєній до зубів російській армії.

«Нам дуже важливо відчувати вашу підтримку. Допомога Україні потрібна негайно. Нам потрібна допомога зброєю. Наші союзники мають посилювати економічні санкції проти росії. І закликаю вас, не треба сподіватися на «здоровий глузд» агресора. Ми вже багато разів бачили, чого вартують слова та заяви росії. Демократичний світ повинен не умиротворяти агресора. А бути сильним і єдиним в своїй позиції», – підкреслив Віталій Кличко.

За словами мера Києва, нещодавній візит до України прем’єр-міністра Італії Маріо Драґі продемонстрував солідарність італійського народу з народом України.

«І я вдячний за єдність і підтримку, яку ви демонструєте. Україна вкотре доводить, що є частиною великої європейської родини. І те, що в деяких політичних колах називають «українською кризою», насправді є жахливою війною в центрі Європи. Війною, яка може перекинутися на території будь-якої європейської країни, якщо не зупинити росію тут і зараз. І ми повинні це зробити спільними зусиллями!» – наголосив мер Києва.

Разом із тим Віталій Кличко ще раз запросив Папу Римського Франциска відвідати Київ. Та особисто подивитися, що відбувається в Україні.

 

Акціїя проекту MEAN на підтримку України

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]