Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Для киян проїзд коштуватиме 12 гривень за карткою киянина та 14,20 – для тих, хто користується місячними проїзними квитками

16 листопада 2021 року, 19:52

Підвищення вартості проїзду в громадському транспорті столиці з наступного року – вимушений крок. Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він зазначив, що вартість електроенергії, пального, витратних матеріалів суттєво зросла. Також треба платити зарплатню транспортникам, ремонтувати та обслуговувати рухомий склад та купувати новий громадський транспорт. І Київ останнім із великих міст України підвищить вартість проїзду.

«У нас справді складна ситуація в транспортній галузі. І ціна на проїзд давно не відповідає його собівартості. Але ми робимо все, щоб кияни могли з комфортом пересуватися містом. Для мешканців столиці проїзд коштуватиме 12 гривень за наявності картки киянина. Для пасажирів, які користуються проїзними квитками, ціна однієї поїздки складатиме 14 гривень 20 копійок. Якщо ж людина приїхала з іншого міста і хоче купити разову поїздку або всього кілька, – то їй проїзд коштуватиме 20 гривень. Ми розуміємо, що це – непопулярне рішення. Всі інші великі міста ухвалили і запровадили його раніше. Бо в сьогоднішніх умовах наш транспорт є дотаційним. І ми не підвищували вартість проїзду скільки могли», – наголосив Віталій Кличко.

Він також підкреслив, що місто зберігає пільги на проїзд для всіх соціально-вразливих категорій населення. Хоча держава й не компенсує ці витрати міському бюджету.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]