Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Для стабільного проходження опалювального сезону Київрада збільшила розміри статутних фондів КП «Київтеплоенерго» та районних керуючих компаній столиці

08 вересня 2022 року, 15:18

Депутати Київради збільшили розміри статутних фондів КП «Київтеплоенерго» на 1 млрд грн та кожної районної керуючої компанії міста – на 50 млн грн. Це дозволить забезпечити фінансову допомогу цим підприємствам для стабільного проходження опалювального сезону. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив за підсумками засідання Київради.

«Місто продовжує готуватися до зими, до опалювального сезону, який буде дуже складним в умовах воєнного стану. Тепловики здійснили гідравлічні випробування мереж. Ліквідували понад дві тисячі пошкоджень, які могли статися взимку. Замінили понад 17 кілометрів мереж», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що основні теплоджерела запущені в роботу і киянам відновили гаряче водопостачання. Керуючі компанії, що обслуговують житловий фонд, придбали необхідну додаткову спецтехніку для роботи взимку. Також завершують в районах столиці перевірки стану електромереж та електрообладнання, яке повинне стабільно працювати взимку в умовах підвищеного навантаження. Адже система електропостачання є резервною для забезпечення тепла.

Разом із тим, в умовах посиленої підготовки міського господарства до наступного опалювального сезону місто повинне забезпечити безперебійну роботу підприємств, від яких залежить система життєзабезпечення міста.

«Необхідною є підтримка підприємств теплопостачання та обслуговування житлових будинків в зимовий період. Адже підготовку до опалювального сезону підприємства здійснювали власними силами в умовах фінансових труднощів, спричинених війною. Тому сьогодні депутати схвалили проект рішення щодо збільшення розмірів статутних фондів КП «Київтеплоенерго» на 1 млрд грн та кожної районної керуючої компанії міста – на 50 млн грн. Це дозволить забезпечити фінансову допомогу цим підприємствам для стабільного проходження опалювального сезону. Зокрема, для формування стратегічного запасу мазуту на зиму», – пояснив Віталій Кличко.

 

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]