Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «До 1 вересня ми відкрили 2 нових школи та дитсадок і виділили кошти на надбавки освітянам»

02 вересня 2016 року, 20:54

1 вересня у Києві відкрилися 2 нових школи та дитячий садочок, а міська влада цього року виділила рекордну суму на фінансування освітньої сфери міста. Про це в інтерв’ю телеканалу «Київ» заявив мер столиці Віталій Кличко.

«До 1 вересня ми відкрили 2 нових школи, одна з яких – 140-ва у Святошинському районі – будувалася 10 років. Першу чергу цієї реконструйованої школи ми відкрили минулого року, другу – цього року. Школа сучасна та технологічна – з чудовими спортивними залами, басейном, інтерактивними дошками та кабінетом інформатики, обладнаним новенькими комп’ютерами», - наголосив Віталій Кличко.

Міський голова підкреслив, що багато дитячих садків в Києві роками використовувалися не за призначенням, і сьогодні місто повертає їх до комунальної власності та відновлює їх роботу за профілем.

«1 вересня ми відкрили реконструйований дитсадок № 720 на Печерську, де створили гарні умови для дітей. А до кінця року відкриємо ще 6 дитсадків. Нові садочки відповідатимуть усім сучасним вимогам. І, впевнений, батьки із задоволенням віддаватимуть дітей у такі  дитсадки», - зауважив мер.

Він також зазначив, що цього року міська влада вдвічі збільшила фінансування сфери освіти. «Сфера освіти – пріоритетна для нас, адже найголовніше, що у нас є, - це наші діти. І ми повинні створювати для їхнього виховання і навчання найкращі умови», - сказав міський голова.

Він також додав, що влада міста виділяє кошти не лише на будівництво та реконструкцію нових закладів освіти, а й на надбавки вчителям та вихователям.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]