Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «До кінця 2017 року кожна столична поліклініка має бути оснащена системою, яка дозволить уникнути черг на прийом до лікарів»

26 жовтня 2016 року, 13:54

До кінця 2017 року кожна столична поліклініка має бути оснащена системою, яка дозволить уникнути черг на прийом до лікарів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час відвідування Київського міського дитячого діагностичного центру.

Він нагадав, що у вересні в Київському міському дитячому діагностичному центрі був запущений проект «Поліклініка без черг» у тестовому режимі. Записатися на прийом до лікаря завдяки такій системі можна через термінали, розміщені в холах поліклінік, інтернет-сайт медичного закладу чи мобільний додаток. При цьому традиційний запис до лікаря через реєстратуру особисто та телефоном не скасовується.

Віталій Кличко протестував термінал, записавшись на прийом до лікаря.

«Я перевірив особисто цю програму. Записався до лікаря. І за кілька хвилин отримав всю необхідну інформацію – дату прийому, час. Люди в такий спосіб не витрачають свій особистий час, щоб стояти в чергах», – сказав мер Києва. Він також додав, що така система запису має переваги не лише для пацієнтів, але і для лікарів, які чітко розуміють, яку кількість хворих вони зможуть прийняти за зміну і надати їм необхідні якісні послуги.

«Такий проект має бути реалізований у кожній поліклініці Києва. І я пишаюся тим, що він розроблений київськими фахівцями. І наше завдання, щоб кожна поліклініка міста Києва до кінця 2017 року була обладнана відповідною системою», – додав мер. Проект впроваджений ініціативою Kyiv Smart City спільно з Інкубатором 1991 для міських проектів.

Водночас, столичний голова закликав медичні заклади проводити більш ефективну роз’яснювальну роботу серед киян, щоб ця послуга була доступна не лише для сучасного покоління, а й для людей похилого віку, які не дуже розуміються на електронних пристроях.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]