Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Додатком «Київ Цифровий», який об’єднує низку міських сервісів, користується вже понад 1 мільйон киян

15 грудня 2021 року, 11:20

Додатком «Київ Цифровий», який об’єднує низку міських сервісів, користується вже понад 1 мільйон киян. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко, звітуючи про результати роботи міської влади за рік, що минає.

«Цей застосунок працює за принципом «місто в телефоні». Він став доступним для киян у 2021 році та об’єднує низку міських сервісів, кількість яких ми постійно збільшуємо. Додатком користується вже понад 1 млн киян. Зокрема, через «Київ Цифровий» мешканці столиці завантажили понад 500 тисяч транспортних карт. Вигідно купували поїздки в громадському транспорті та проїзні майже 3 мільйони разів. А також – поповнювали свої картки», – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що кияни щодня оплачують за проїзд квитками з екрану смартфона. 10 мільйонів QR-квитків «пройшли» через додаток. Водії платили за паркування в місті за допомогою застосунку 154 тисячі разів.

У планах столиці – зробити «Київ Цифровий» основним інструментом комунікації міських служб із киянами.

Віталій Кличко нагадав, що за допомогою додатку «Київ Цифровий» також можна голосувати за проекти Громадського бюджету – одного із інструментів місцевої демократії, який столиця впровадила кілька років тому в рамках системи смарт сіті.

Переможцями Громадського бюджету в 2021-му стали 393 проекти, які втілять наступного року. І профінансують їх з бюджету столиці в сумі 199 мільйонів гривень.

«І ми продовжуємо збільшувати фонд проекту. Так, наступний Громадський бюджет становитиме 220 мільйонів гривень. Усього за кілька років кияни подали майже 8 тисяч проектів. Чверть із них перемогли в голосуванні і отримали фінансування з бюджету міста. У столиці успішно втілили вже понад 1 тисячу проектів. Інші – на стадії реалізації», – повідомив мер столиці.

Він також нагадав, що столиця першою в Україні розпочала кілька років тому впроваджувати новітні технології в управління містом. Задля ефективного і прозорого врядування. Зокрема, Київ першим впровадив «Відкритий бюджет», онлайн запис у дитсадки, електронний запис до лікаря, «кабінет киянина», систему петицій до міської влади, систему відеоспостереження «Безпечна столиця». А також – електронну систему закупівель ProZorro. Сьогодні 1800 структурних підрозділів міста здійснюють закупівлі через ProZorro. За період роботи системи Київ уже зекономив понад 11 мільярдів гривень бюджетних коштів. Тільки цього року – понад 2 мільярди.

«І, до речі, столиця цього року отримала від ProZorro-продажі нагороду «Будуємо ринки та довіру разом». За ефективну співпрацю у проведенні відкритих і прозорих аукціонів у місті», – підкреслив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]