Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Експерти Ради Європи запропонували допомогу в доопрацюванні нового Закону про столицю»

02 грудня 2019 року, 15:27

Експерти Ради Європи запропонували допомогу в доопрацюванні нового Закону про столицю. Про це заявив голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня місцевого самоврядування.

«У законопроект закладено багато положень, які викликають заперечення. Оскільки окремі новації вплинуть на систему місцевого самоврядування, наші колеги з Ради Європи запропонували допомогу в його доопрацюванні в рамках так званого «страсбурзького формату», – підкреслив Віталій Кличко.

Також голова АМУ нагадав, що гострим залишається питання оновлення законодавства про місцеве самоврядування. Зокрема, в частині місцевих виборів, усунення диспропорцій у співвідношенні власних та делегованих повноважень органів місцевого самоврядування, справжньої фінансової автономії, розмежування відповідальності регіонального та місцевого рівнів самоврядування, зміцнення місцевих бюджетів.

«Ми очікуємо, що новації законодавства про місцеве самоврядування мають відбуватися за умови наукової та громадської експертизи відповідних законопроектів. Дуже важливо, щоб законодавчі новації допомогли зняти  проблемні питання в організації та функціонуванні місцевої влади, а не створювали нові, ще більш складні проблеми», – наголосив Віталій Кличко.

Він нагадав, що Асоціація міст України, з моменту свого заснування в 1992 році, завжди займала активну позицію як в питаннях формування правової бази місцевого самоврядування, так і захисту прав та інтересів територіальних громад. Напрацювання АМУ були використані при ухваленні Конституції України, базового Закону «Про місцеве самоврядування» та інших законодавчих актів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]