Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко ініціює і підписав проект рішення про перейменування колишнього скверу дружби між Києвом та Москвою на Сквер Героїв Маріуполя (+фото, відео)

14 квітня 2022 року, 18:31

Мер Києва Віталій Кличко ініціює перейменування колишнього скверу дружби між Києвом та Москвою на Сквер Героїв Маріуполя. Відповідний проект рішення Кличко підписав сьогодні під час акції із висадження дерев та кущів на території цього свекру в Голосіївському районі столиці.

«Минає 50-й день широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну, які чинять страшні злочини проти людяності, чинять геноцид українського народу. Українці героїчно боронять свою землю. Країна живе у стані війни. Обороняється і працює на всіх фронтах. Київ не припиняє роботу, щоб відновити пошкоджені внаслідок обстрілів будинки й інфраструктуру. Сьогодні, в День довкілля, в місті відбуваються толоки в різних районах столиці. Комунальні служби та самі кияни впорядковують свої двори, парки та сквери в своїх районах. Сьогодні в зелених зонах міста висадили 500 дерев та понад 1000 кущів», – наголосив Віталій Кличко.

Сквер на вулиці Якубовського на Теремках кілька років тому відремонтували. А сьогодні там висадили дерева й кущі – калину та черемшину.

«Раніше ця зелена зона мала неофіційну назву сквер споріднених міст на честь дружби Києва та Москви. В центрі скверу стояв відповідний пам’ятний знак. У липні 2021 року Київрада ухвалила рішення про його демонтаж. 1 вересня знак демонтували. Наразі ми тут наводимо лад, висаджуємо дерева й кущі. І скверу потрібна нова назва. Я ініціюю, щоб Київрада ухвалила рішення, аби цей сквер носив офіційну назву – Сквер Героїв Маріуполя. І сьогодні підписав відповідний проект рішення, який Київрада має розглянути на найближчому засіданні», – заявив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]