Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «3 вересня ми відкриємо найсучаснішу, першу енергоефективну та «розумну» школу в Україні»

31 серпня 2018 року, 21:38

3 вересня у столиці відкриють найсучаснішу, першу в Україні енергоефективну та «розумну» школу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

«Ми побудували та реконструювали за ці роки 7 шкіл. Одна з них – № 334 у Дарницькому районі. Це найсучасніша та найкраща школа України, де навчатиметься 1,5 тисячі дітей. 3-го вересня ми будемо відкривати цю школу», – сказав Віталій Кличко.

Так, за словами міського голови, школа – новозбудована. У ній створено належні умови для комфортного навчання дітей. Разом із тим, будівля оснащена сучасними технологіями – вона є енергоефективною та «розумною».

Як пояснив Віталій Кличко, у школі встановлено сучасне енергозберігаюче автономне обладнання для обігріву приміщення – теплові насоси, які значно економніші порівняно зі звичайними опалювальними системами, адже для своєї роботи використовують тепло землі та електроенергію. Також у школі працює система «розумний дім», є відеоспостереження.

Він нагадав, що восени 2018 року до столичних шкіл підуть 34 тисячі першокласників. Діти навчатимуться вже за концепцією Нової української школи, яка передбачає навчання дітей у цікавій інтерактивній формі.

Міський голова зауважив, що у 2018 році на освіту з міського бюджету було виділено 13 млрд грн, що на майже 2,7 млрд грн більше ніж у 2017 році. За чотири роки було побудовано чи реконструйовано 19 дитячих садків та 7 шкіл.

«Ми системно підходимо до питань освіти. Адже найважливішими інвестиціями є інвестиції в наших дітей», – підсумував він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]