Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ гостро потребує більше підземних паркінгів і столична влада планує їх будувати

15 травня 2023 року, 19:12

Столична влада планує найближчим часом продовжити будівництво паркінгів у Києві. Більшість з них мають бути підземними і стати об’єктами подвійного призначення. Підземна частина таких паркінгів слугуватиме укриттям під час повітряних тривог. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

«Зокрема, найближчим часом трирівневий паркінг на 720 автівок плануємо звести на вулиці Прирічній, біля майбутньої великої рекреаційної зони, яка з’єднає між собою парк «Наталка», набережну та острів Оболонський, куди вестиме новий міст. Паркінг буде підземно-наземним – таким, як у столичному зоопарку. Це об’єкт подвійного призначення. Його підземна частина слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги. Загальна площа паркінгу трохи більше 10 тисяч кв. м, площа приміщень подвійного використання більше 2-х тисяч кв. м», – зазначив мер Києва.

Віталій Кличко додав, що подібні паркінги столична влада планує будувати в усіх районах міста, оскільки в них є гостра потреба.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]