Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ готовий ділитися позитивними напрацюваннями з іншими містами»

31 березня 2016 року, 11:38

Київ готовий поділитися своїми позитивними напрацюваннями для втілення реформ в інших містах України. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час Другої конференції з демократичного врядування, яка проходить у Києві.

«Для мене, як для мера столиці, є важливим доносити в такому прямому спілкуванні об'єктивну інформацію і про розвиток Києва, і про проблеми, які існують. Сьогодні всі говорять про боротьбу з корупцією, про реформи. Але після подій Майдану пройшло 2 роки, і люди питають: «Що змінилося?». Система залишилася стара. Скільки можна боротися з корупцією та втілювати децентралізацію? Я завжди говорив, що ми не запровадимо реформ, не подолавши корупцію. Наприклад, ми провели аудит, передали всі матеріали правоохоронцям. Порушено 82 кримінальних справи. Але люди питають: хто покараний, хто у в'язниці?» – наголосив мер.

Разом з тим, Київ вжив низку заходів, які допомогли забезпечити прозорість усіх процесів у місті, відкритість системи управління, зокрема, й у використанні бюджетних коштів.

«Ми повністю відкрили київську мерію, засідання комісій Київради, на яких можуть бути присутні активісти, журналісти, громадськість. Ми першими в Україні запустили систему «Електронний бюджет» та відкрити надходження й витрати міського бюджету. Усі ці заходи збільшили бюджет на 30%», – підкреслив мер.

За словами Віталія Кличка, минулого року Києву вдалося залучити 1,7 млрд грн інвестицій.

«А цьогоріч ми розраховуємо на близько 10 млрд. Наш позитивний досвід вже хочуть наслідувати Київська область та місто Дніпропетровськ. Як голова Асоціації міст України, я готовий ділитися позитивними напрацюваннями Києва через механізми асоціації для того, щоб впроваджувати передовий досвід по всій Україні», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]