Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ майже подолав чергу до дитячих садочків. Цього року до садків уже зарахували 19 тисяч дітей

18 червня 2021 року, 12:27

Київ майже подолав чергу до дитячих садочків. Цього року до садків уже зарахували 19 тисяч дітей. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання від ЗМІ.

«Ми можемо сказати, що Київ практично подолав чергу до дитячих садочків. І столиця продовжує розширювати мережу дошкільної освіти. Щороку ми будуємо нові та оновлюємо існуючі садки. Також – збільшуємо кількість місць у них. Тільки минулого року в столиці збудували або повністю реконструювали чотири дитсадки. А за останні кілька років – 33», – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що в 2017 році столиця впровадила електронну систему запису дітей до дитячих садочків і повністю автоматизувала процес отримання запрошення до обраного батьками закладу.

«Цього року 19 тисяч дітей за такими запрошеннями вже зараховані до дитячих садочків Києва. Ще 9 тисяч місць – вільні. На них розіслали запрошення та очікують відповіді від батьків. Зазначу, що за статистикою приблизно 47% дітей не відвідують садочки щодня. Користуючись нагодою, хочу звернутися до батьків, які влаштували дітей у комунальні садки, але не водять їх туди. Якщо раніше ці місця зберігалися за дітьми, що не ходять у садок, а інші діти стояли в черзі, то тепер, відповідно до постанови Уряду, дитина може бути відрахована з дитсадка, якщо не відвідує його протягом двох місяців поспіль без поважних причин», –  наголосив Віталій Кличко.

Він нагадав, що в 2019 році міська влада запровадила проект «Гроші ходять за дитиною», який надає пріоритетне право зарахування до садочків дітям киян та можливість батькам отримати компенсацію з міського бюджету за навчання дітей у приватних дитсадках. Минулого року таким правом скористалися понад 1,5 тисячі київських родин.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]