Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ отримав від фінського міста Тампере три пасажирських автобуси та гуманітарну допомогу

04 січня 2023 року, 14:01

Київ отримав від фінського міста Тампере три пасажирських автобуси. У них також приїхала гуманітарна допомога, яку зібрали для Києва міська влада Тампере спільно з активними громадянами Фінляндії.

У церемонії передачі автобусів взяли участь мер столиці Віталій Кличко та посол Республіки Фінляндія в Україні Яакко Лехтовірта.

Тампере – перше місто, із яким Київ підписав колись угоду про побратимство (в 1954 році). І Тампере, на початку широкомасштабної агресії росії, допомагало та підтримувало українську столицю.

«У Тампере знайшли прихисток багато українців, що рятувалися від війни. Міська влада і громадяни фінського міста постійно надсилають Києву гуманітарну допомогу. Сьогодні ми приймаємо три пасажирських автобуси із гуманітарною допомогою, яку зібрали наші небайдужі друзі. Через постійні атаки російського агресора і його спроби залишити столицю й Україну без електроенергії, українці відчувають дефіцит електроенергії. А нам вкрай важливо забезпечити роботу наземного пасажирського транспорту. Нагадаю, що сьогодні на всіх тролейбусних і трамвайних маршрутах столиці у нас працюють автобуси. Тож отримана сьогодні допомога є важливим внеском у забезпечення роботи наземного громадського транспорту Києва», – підкреслив Віталій Кличко.

Як запевнив посол Фінляндії в Україні Яакко Лехтовірта, його держава продовжує підтримувати Україну в цій жахливій війні, яку розв’язала росія, і продовжує надсилати гуманітарну допомогу українцям, допомагати украінським військовим.

«Сьогодні громадяни Тампере об’єдналися для того, щоб зібрати цю допомогу для України. Хочу відзначити, що Тампере є містом-побратимом Києва з 1954 року. Допомога Києву та Україні триватиме», – підкреслив посол Республіки Фінляндія в Україні.

Серед гуманітарної допомоги, яку отримав Київ разом з автобусами – допомога для українських військових, медикаменти, найнеобхідніші речі для немовлят та інше.

Мер столиці подякував місту Тампере, зокрема Товариству українців Тампере, та фінському народу за підтримку і необхідну допомогу.

Київ отримав від фінського міста Тампере три пасажирських автобуси та гуманітарну допомогу

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]