Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ отримав від партнерів іще 12 пожежно-рятувальних автомобілів і 7 швидких

29 липня 2022 року, 13:08

Мер Києва Віталій Кличко передав службам столиці 12 пожежно-рятувальних автомобілів і 7 швидких, які Київ отримав від партнерів.

«Сьогодні, дякуючи нашим іноземним друзям та партнерам, до яких ми звертаємося, і які підтримують Україну та Київ у боротьбі з російським агресором, столиця отримала спецавтомобілі та спорядження. І ми передаємо це столичним рятувальникам та медикам. Йдеться про 12 пожежних та пожежно-рятувальних автомобілів і 7 карет швидкої допомоги від німецьких і польських партнерів. А також рятувальне спорядження зі Швейцарії. Тепер наше місто стало ще більш оснащеним, що стосується захисту від пожеж, зокрема в результаті ракетних обстрілів. Адже сьогодні, в умовах війни, нам вкрай важливо швидко та ефективно реагувати, аби врятувати життя людей. І місто Київ робить усе, що може, аби наші служби були забезпечені всім необхідним», – сказав мер столиці.

Зокрема, Київ отримав 2 нових автомобіля Renault для пінного гасіння пожеж. Це найсучасніші авто з 11 тис. л суміші для гасіння. Ці авто призначені для гасіння пожеж на автозаправках, нафтобазах, на виробництвах, а також там, де використання води при гасінні неможливе. Ці спецавто столиця отримала від німецьких та польських партнерів. Німці зібрали для Києва кошти, а поляки забезпечили виробництво автомобілів у найкоротші терміни.

Ще 7 пожежних авто столиці передало місто-побратим Києва – Лейпциг. Зокрема, й дві автодрабини довжиною 30 м, що вкрай необхідні для порятунку людей. А три пожежних авто передали громади кількох невеликих німецьких міст.

Також як допомогу від двох міст-побратимів Київ отримав 7 карет швидкої допомоги: 5 швидких від міста Гамбурга та 2 – від Лейпцига.

 

 

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]