Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ передав Харкову два найсучасніших пожежних авто з можливістю піногасіння, які залучив від іноземних партнерів

05 грудня 2022 року, 13:44

Київ передав Харкову два найсучасніших пожежних авто для пінного гасіння пожеж, які залучив від іноземних партнерів. Виготовлені автівки – в Польщі. Профінансували їх виробництво німецькі благодійники. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Ми залучили допомогу від наших партнерів. Німецькі друзі профінансували виробництво двох найсучасніших авто для пінного гасіння пожеж. А польські партнери виготовили їх в найкоротші терміни. Бо черга на такі автомобілі у світі – приблизно 2 роки. Ці два новеньких авто передаємо ДСНС для міста Харкова, яке постійно зазнає обстрілів російськими варварами. Сьогодні автомобілі туди вирушають», – зазначив Віталій Кличко.

За словами мера Києва, поки такі пожежні авто – три одиниці – мав тільки Київ. Місто їх залучило в якості допомоги під час широкомасштабної війни. І вони вже ефективно зарекомендували себе під час ліквідації наслідків ракетних атак на столицю.

«Сподіваюся, ці авто допоможуть рятувальникам у їхній нелегкій і дуже важливій місії. Бо пожежники, рятувальники теж сьогодні захищають спокій і забезпечують життєдіяльність наших міст та селищ. Особливо тих, які зазнають атак ворога», – наголосив Віталій Кличко під час передачі автомобілів.

Загалом від початку широкомасштабної війни Київ залучив та отримав від європейських партнерів 32 пожежних автомобілі, майже 40 швидких, 55 міських автобусів. 14 із них тільки прибули в Київ, їх презентують невдовзі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]