Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ підписав угоду з Європейським інвестиційним банком, завдяки якій місто оновить рухомий склад громадського транспорту

10 грудня 2021 року, 11:58

Київ підписав кредитну угоду на 100 мільйонів євро між столицею та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Ця угода дозволить місту отримати 100 мільйонів євро на оновлення тролейбусного парку та вагонного парку метрополітена. Угоду підписали мер столиці Віталій Кличко та голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон.

«Кредитний договір, який ми сьогодні підписуємо, – найкраща фінансова угода для міста за останні 30 років. Вона дозволить столиці отримати 100 мільйонів євро на оновлення тролейбусного парку. А  також – вагонного парку метрополітену міста. Без перебільшення – це допоможе підвищити доступність і поліпшить якість послуг громадського транспорту в Києві. Підкреслю, це – перший кредит від Європейського інвестиційного банку  в Україні, запропонований місту напряму без участі держави. Ця нова модель фінансування відповідає стратегії Уряду України, спрямованої на фінансову децентралізацію та делегування повноважень», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, проект буде втілюватись містом через комунальні підприємства «Київпастранс» і «Київський метрополітен».

«Кредитні кошти ЄІБ на цей проект – це можливість для Києва збільшити ресурси для закупівлі нових сучасних тролейбусів і вагонів метро. А також – розширити мережу електротранспорту. Бути першим містом України, що отримає пряме фінансування від ЄІБ, має велике значення для нас. Ми вдячні Європейському Союзу і його банку – ЄІБ – за таку підтримку і довіру. Новий електротранспорт сприятиме і розвитку Києва як сучасного і більш екологічного міста»,  – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]