Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ планує придбати в лізинг 200 великих автобусів, що можуть надійти в місто вже восени»

20 травня 2020 року, 12:28

Столична влада планує придбати в лізинг 200 автобусів великої місткості. Новий громадський транспорт місто може отримати вже восени. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів.

«Зазначу, що в березні Київрада ухвалила рішення і дозволила КП «Київпастранс» укласти договір з «Укргазбанком» на придбання в лізинг 200 автобусів великої та особливо великої місткості. Фінансовий лізинг, зважаючи на бюджетні обмеження, сьогодні є єдиною можливістю для оновлення рухомого складу «Київпастрансу». «Укргазбанк», майже 95% акцій якого належать державі, запропонував найбільш вигідні умови фінансового лізингу. Автобуси столиця може отримати вже восени. А кошти має віддати протягом наступних 3,5 років», – повідомив мер Києва.

Він підкреслив, що це найбільша за багато останніх років закупівля громадського транспорту для Києва.

«Так, останнім часом деякі ЗМІ публікували відверто неправдиву інформацію щодо прозорості проведення лізингових процедур. Зокрема, щодо вибору постачальника автобусів для міста. Я розумію, що зараз політична боротьба переважає над об’єктивністю. А інколи – і над здоровим глуздом. Але не треба робити заручниками цього киян і їх комфорт. Ці 200 автобусів життєво необхідні місту!» – підкреслив Віталій Кличко.

Мер повідомив, що доручив здійснити додаткову перевірку усіх пропозицій, що надійшли місту від постачальників.

«Щоб припинити спекуляції, я доручив КП «Київпастранс» спільно з «Укргазбанком» здійснити додаткову – відкриту і публічну – перевірку всіх пропозицій, що надійшли від постачальників. Розібрати ситуацію до молекул, щоб ні в кого не було сумнівів. Та публічно прозвітувати про остаточний вибір. Місто повинне розвиватися – незалежно від політичних чи інших інтересів деяких «діячів», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]