Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ повинен мати більше можливостей для використання тих коштів, які він заробляє»

07 жовтня 2016 року, 20:20

Київ повинен мати більше можливостей для використання тих коштів, які він заробляє. А проект держбюджету на 2017 рік значно обмежує інтереси місцевого самоврядування. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в інтерв'ю каналу «Київ».

«Наше головне завдання – відстояти інтереси Києва. І якщо йдеться про децентралізацію, то потрібно більше повноважень місцевим громадам розпоряджатися коштами. Нам не потрібно допомагати, просто не потрібно вилучати податки з бюджета Києва», – сказав Віталій Кличко

Він наголосив, що проектом бюджету на 2017 рік, як і в минулому році, передбачається вилучення 60% ПДФО з бюджету столиці. Водночас, нагадав Віталій Кличко, у інших містах вилучення становлять 40%. «І це при тому, що на Київ найбільше навантаження – потрібно повертати борги, потрібно будувати метро, ремонтувати інфраструктуру, розвивати місто», – сказав столичний голова. Він підкреслив, що без належного обсягу фінансів це складно реалізувати.

«Інтереси місцевого самоврядування обмежують. Нам потрібно більше можливостей, щоб використовувати ті гроші, які міста заробляють і не вилучати ці кошти з бюджетів міст», – додав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]