Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ прийняли до Міжнародної асоціації мерів франкомовних міст

18 листопада 2022 року, 16:54

Сьогодні на саміті Франкофонії, який відбувся в Тунісі, Київ прийняли до Міжнародної асоціації мерів франкомовних міст. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні на саміті Франкофонії його учасники одноголосно підтримали та включили Київ до Міжнародної асоціації мерів франкомовних міст (AIMF). Уже отримав вітання від мера Парижу пані Анн Ідальго. Саме вона, під час візиту до Києва у квітні цього року, запропонувала Києву подати заявку на членство в Асоціації», – зазначив Віталій Кличко.

AIMF – це платформа мерів, офіційних осіб столиць і великих міст із 48 країн, де мешканці вивчають, спілкуються та поширюють французьку мову.

Асоціація надає керівникам місцевих влад простір для діалогу та обміну найкращими практиками розвитку міст. І сприяє зміцненню зв’язків, отриманню досвіду та розвитку солідарності між її членами. Беручи участь у великих міжнародних конференціях і встановлюючи відносини з агенціями з розвитку та багатосторонніми донорами, AIMF надає своїм членам можливість впроваджувати кращий передовий досвід в утвердженні демократії, поваги до гендерної рівності, стабільного розвитку міст. А також – реалізувати корисні для міських громад спільні проекти.

Нагадаємо, наприкінці березня цього року мерія Парижа одностайно проголосувала за надання почесного громадянства столиці України. Чим Париж підтвердив підтримку та дружбу зі столицею України, яка виборює свою свободу і незалежність у боротьбі з російським агресором.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]