Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ зацікавлений у технологіях у сфері управління містом, які можуть запропонувати ізраїльські компанії»

14 серпня 2018 року, 16:48

Київ зацікавлений у технологіях у сфері управління містом, які можуть запропонувати ізраїльські компанії. У першу чергу – у проектах, що стосуються заощадження електроенергії та води, переробки сміття і впровадження технології Smart City. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час зустрічі з міністром екології Ізраїлю, міністром у справах Єрусалиму, співголовою спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва Зеєвом Елькіном.

«Київ та Ізраїль мають досвід успішного співробітництва. Зокрема, українська столиця перейняла декілька проектів, які свого часу впровадили у Тель-Авіві. Сьогодні у Києві успішно працює дата-центр з оброки даних відеоспостереження. Встановлено понад 6 тисяч камер спостереження. І ми будемо розвивати ці наробки у сфері безпеки. Нам цікавий досвід Ізраїлю і в розвитку туристичного потенціалу в умовах терористичної загрози. Ми дуже зацікавлені у співпраці в сфері туризму», – заявив Віталій Кличко.

Він також подякував міністру за підтримку, яку Ізраїль надає Україні та за незмінну позицію стосовно територіальної цілісності України.

У свою чергу, Зеєв Елькін підтвердив готовність Ізраїлю надавати будь-яку допомогу Україні. Зокрема він наголосив на зацікавленості взяти участь у реалізації проекту з будівництва у Києві сучасного сміттєпереробного заводу.

«Я знаю що тут було запроваджено багато наших напрацювань. У плані переробки сміття Ізраїлю є що запропонувати. Технології, які в нас є, можуть вам допомогти. Ми дуже зацікавлені в обміні технологіями. Як і в питанні щодо проблеми очищення питної води», – підкреслив міністр екології Ізраїлю.

Також сторони обговорили питання створення в Києві Меморіалу пам’яті жертв Бабиного Яру. Віталій Кличко висловив впевненість, що за кілька років Меморіал у столиці буде побудований.

«Ми активно працюємо над втіленням проекту створення Меморіалу пам’яті жертв Бабиного Яру. Бо маємо пам’ятати історію, робити висновки з помилок минулого, щоб вони більше ніколи не повторювалися. Ми повинні увічнити пам’ять про жертв нацистських злочинів проти людяності, коли людей знищували за національною, етнічною чи расовою приналежністю. У всьому світі є меморіали жертвам Голокосту. А у Києві, де сталася велика трагедія, де було вбито багато людей різних національностей, десятиліттями не було зроблено нічого, щоб гідно вшанувати пам’ять про загиблих. І ми повинні виправити цю ситуацію», – підкреслив мер української столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]