Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада розширила пільги та преференції для малого і середнього бізнесу столиці, який постраждав через пандемію

08 квітня 2021 року, 17:52

Київрада розширила пільги та преференції для малого і середнього бізнесу столиці, який постраждав через пандемію. Так, внесення змін та доповнень до Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва в місті Києві (від 21 вересня 2017 року №46/3053) та рішення Київської міської ради «Про деякі питання комплексної підтримки суб’єктів господарювання міста Києва на час дії обмежувальних заходів» (від 24 грудня 2020 року № 25/25) підтримали 99 депутатів.

«Пільги та преференції для столичного бізнесу влада Києва запровадила ще рік тому. І ці пільги продовжують діяти. Разом із тим, на сьогоднішню сесію Київради я виніс на розгляд депутатів проект рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці. І я вдячний депутатам, що ми зібралися в онлайн-режимі в цей непростий час і підтримали такі необхідні для бізнесу рішення. Ми розуміємо, що запровадивши такі пільги – і для бізнесу, і для киян загалом – місто недоотримає багато коштів у бюджет. Але ми йдемо на це, бо розуміємо, як складно сьогодні втриматися підприємцям і вижити людям», – додав мер Києва.

Так, зокрема, схвалені зміни стосуються:

  • Зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні власниками закладів громадського харчування. Майданчиків біля стаціонарних закладів та сезонних і літніх майданчиків.
  • Збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва. Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, що вже запроваджені рік тому, а й за «кредитними лініями». А також – про розширення переліку суб’єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми.
  • Зменшення плати за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50 %.

Також, нагадаємо, що із 5 квітня і до завершення дії суворих обмежень власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]