Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада сьогодні ухвалила рішення про перейменування колишнього скверу дружби між Києвом та Москвою на сквер Героїв Маріуполя

15 квітня 2022 року, 13:09

Київрада на сьгоднішньому засіданні, у якому взяли участь 93 депутати, ухвалила рішення про перейменування колишнього скверу споріднених міст на честь дружби Києва та Москви на сквер Героїв Маріуполя. Із такою ініціативою виступив мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні я подав проект рішення про перейменування колишнього скверу дружби між Києвом та Москвою на сквер Героїв Маріуполя. І депутати підтримали таку ініціативу. Сквер розташований у Голосіївському районі міста, на вулиці Якубовського – на Теремках. Кілька років тому ми його відремонтували. Пам’ятний знак так званій "дружбі", що стояв у сквері, демонтували минулого року. Тепер зелена зона отримала нову назву. І це важливо!» – сказав Віталій Кличко після засідання Київради.

Також депутати Київради підтримали спрощення процедури ухвалення управлінських рішень в умовах воєнного стану. Що стосується, у першу чергу, спрощення процедури при відзначенні, нагородженні українських героїв і волонтерів. А також процедури найменувань об’єктів міста.

Сьогодні Київрада ухвалила низку перейменувань міських об’єктів, проекти рішень щодо яких вже були підготовлені та пройшли необхідні процедури.

«Але в Києві ще є десятки вулиць і об’єктів із назвами, пов’язаними з агресором. Їх перейменування – актуальне. Тому ми випрацююємо нові назви, які будуть носити ці вулиці, проспекти, станції метро та інші об’єкти. На ці процедури ми виділили час до 9 травня. Опрацюємо пакетом і ухвалимо комплексне рішення на засіданні Київради», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]