Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада звернулася до Міжнародного олімпійського комітету, дипломатичних місій, представництв міжнародних організацій щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських та Азійських іграх

09 лютого 2023 року, 17:19

Київрада звернулася до Міжнародного олімпійського комітету, дипломатичних місій, представництв міжнародних організацій, розміщених на території Києва та міст-побратимів Києва щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських та Азійських іграх. Звернення до Міжнародного олімпійського комітету підтримали 76 депутатів, до дипломатичних місій, представництв міжнародних організацій – 74 депутати.

«Сьогодні Київрада схвалила важливі рішення – звернення до дипломатичних місій, представництв міжнародних організацій, розміщених у Києві, міст-побратимів столиці, аби вони висловили рішучу позицію Міжнародному олімпійському комітету, національним олімпійським комітетам та міжнародним спортивним федераціям щодо недопущення російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських та Азійських іграх. Також депутати звернулися до Міжнародного олімпійського комітету щодо недопущення до участі в Олімпійських іграх російських і білоруських спортсменів, навіть під нейтральними прапорами, – повідомив мер столиці. – Поки триває війна в Україні, поки росія вбиває мирних українців (зокрема і з території Білорусі), знищує наші міста і села, не повинні російські й білоруські спортсмени брати участь у міжнародних змаганнях! До речі, про таку позицію заявила і мер Парижа – міста, де наступного року відбудеться Олімпіада, Анн Ідальго, яка сьогодні перебуває з візитом у Києві».

Він підкреслив, що за майже рік війни, в результаті варварської агресії росії загинули 220 українських спортсменів – атлетів і тренерів, – які стали на захист України. Багато з них могли б представляти Україну на Олімпіських іграх у Парижі в 2024 році. російська збройна агресія призвела до масових руйнувань, зокрема, спортивної інфраструктури України. Внаслідок війни постраждали більше 320 спортивних об’єктів. Із них 87 знищені повністю або частково. Зокрема, зруйнований стадіон «Металіст» у Харкові, спортивний комплекс «Авангард» у Києві, навчально-спортивний центр у місті Чернігові, басейн «Нептун» у Маріуполі, Льодовий палац спорту у Сєвєродонецьку на Луганщині, стадіон «Чемпіон» в Ірпені, численні спортивні об’єкти на окупованих територіях. Станом на січень 2023 року збитки від руйнування спортивної інфраструктури України перевищують 250 млн доларів.

«В умовах варварської війни, з якою вдерлася росія та чинить військові злочини і геноцид українців, гасло «Спорт поза політикою» втратило право на існування. російські та білоруські спортсмени, зокрема олімпійські чемпіони та призери Олімпійських ігор, мовчки підтримують війну проти України. А деякі й відкрито виступають за імперські прагнення агресора. Тому цивілізований світ має стояти на рішучій позиції – ніяких нейтральних прапорів, ніякої участі в міжнародних змаганнях представників країн, що знищують Україну та українців», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]