Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Києву потрібні чіткі правила для контролю за будівництвом в історичній частині»

24 березня 2017 року, 12:12

 

Нам потрібні чіткі правила гри, які б давали можливість контролювати будівництво в історичній частині міста з боку громади, столичної влади та ЮНЕСКО. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час зустрічі з Томашем Феджерді, президентом ІКОМОС в Угорщині (Міжнародної ради з охорони пам’яток та історичних місць) і програмним спеціалістом щодо Центральної, Східної та Південно-Східної Європи ЦВС ЮНЕСКО Анною Сидоренко.

«Наше ключове завдання – зберегти історичну ідентичність Києва. Це – місто з багатою історичною, архітектурною спадщиною і ми маємо у жодному разі її не пошкодити та передати цей скарб наступним поколінням», – зазначив мер.

За його словами, проект нового Генплану міста буде презентовано фахівцям, громаді та депутатам Київради для вивчення та обговорення. Цього року в співробітництві з Міністерством культури буде ухвалено історико-архітектурний опорний план, потім затвердять Генплан і місто убезпечиться від хаотичної і незаконної забудови.

«Нам потрібні чіткі правила гри, які б давали можливість контролювати будівництво, особливо в історичному центрі міста, як столичній владі, так і громадським активістам та ЮНЕСКО», – підкреслив Віталій Кличко.

Томаш Феджерді зазначив, що під час інспекції міста представники ЮНЕСКО пересвідчилися в прогресі щодо вирішення болючих питань, які стосуються охорони пам’яток. При цьому, наголосив він, столична влада повинна інформувати головний офіс ЮНЕСКО і про позитивні новини щодо охорони, реставрації і відновлення пам’яток архітектури старого міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]