Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Лікування одного хворого на коронавірус за добу коштує від 5 до 15 тисяч гривень»

24 квітня 2020 року, 12:18

Лікування одного хворого на коронавірус за добу коштує від 5 до 15 тисяч гривень. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Сказати точно, скільки грошей витрачають за добу на одного пацієнта – неможливо. Бо все залежить від ступеня тяжкості хвороби та супутніх патологій. Але, як говорять медики, в середньому надання допомоги обходиться від 5 до 15 тисяч гривень за добу лікування. Зазначу, що більше 90 відсотків медичних препаратів, що передбачені «Національним переліком основних лікарських засобів», є в медзакладах столиці. І пацієнти з COVID-19, які лікуються в стаціонарах – отримують їх безкоштовно», – підкреслив Віталій Кличко.

Ті ж люди, які не потребують госпіталізації та лікуються вдома під контролем лікарів, купують ліки – відповідно за власний рахунок.

Мер столиці нагадав, що Департамент охорони здоров’я за кошти резервного фонду бюджету міста закупив ліки, що застосовують для надання медичної допомоги хворим на коронавірус.

«Йдеться про 17 найменувань медичних препаратів. Це: антибіотики, противірусні та протизапальні препарати, інші медикаменти. На їх закупівлю місто виділило 101 мільйон гривень», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]