Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Маски і дезінфектори в Києві є в достатній кількості в мережі комунальних аптек»

30 квітня 2020 року, 12:15

Київ на сьогодні забезпечений засобами індивідуального захисту. Все є в достатній кількості. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Що стосується забезпечення засобами захисту. За останній місяць КП «Фармація» придбало 550 тисяч одноразових масок. Вони сьогодні в достатній кількості є в мережі комунальних аптек. Крім того, місто замовило і купило в українських виробників 100 тисяч марлевих масок, що теж можна купити в аптеках «Фармації». Також Київ отримав 100 тисяч одноразових масок від соціально-відповідального бізнесу. Їх передали медикам, поліції, рятувальникам та працівникам комунальних служб. Сьогодні в мережі аптек «Фармація» в наявності: марлеві маски – майже 55 тисяч, одноразові – майже 400 тисяч. А також – рукавички та дезінфектори в достатній кількості», – повідомив Віталій Кличко.

За його словами, Департамент охорони здоров’я також отримав медичні маски різного ступеню захисту з Державного резерву України та від Благодійного фонду «Корпорація монстрів». 

«Усього понад 500 тисяч штук. Ці засоби індивідуального захисту розподілені у Центри первинної медико-санітарної допомоги, стаціонари та пологові будинки міста. Також захисних костюмів та окулярів  для медиків Київ придбав понад 2 тисячі», – сказав Віталій Кличко.

Мер також прокоментував вчорашні повідомлення про лист народного депутата Гереги з пропозицією міській владі придбати маски у компанії «Епіцентр». 

«Я підняв інформацію: такий лист нардепа зареєстрований у канцелярії КМДА 28 квітня. І ми повинні його розглянути в установленому законом порядку та відповідно до чинного законодавства. До цього подібних листів від депутата Гереги до КМДА не надходило. Зазначу, що на початку обмежувальних заходів, коли був гострий дефіцит засобів захисту, «Епіцентр» благодійно надав місту 100 тисяч масок. І ми про це говорили на брифінгах. Також 1 квітня КП «Фармація» закупляло 50 тисяч масок у «Епіцентру» – до того, як надійшли маски, замовлені містом. Маски в «Епіцентру» були придбані КП «Фармація» не за бюджетні, а за кошти підприємства. Для розповсюдження в мережі комунальних аптек», – повідомив Київський міський голова.

Загалом місто закуповувало маски як в українських виробників, так і в постачальників з-за кордону – кількох українських фірм.

«Але, підкреслю, всі засоби захисту купували не за бюджетні гроші. А за кошти благодійників і підприємства «Фармація», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]