Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми маємо виконати всі необхідні умови, аби отримати від Глобального Фонду фінансування для підтримки програм із протидії ВІЛ/СНІДу»

25 жовтня 2016 року, 17:51

У рамках співпраці з Глобальним Фондом ми зацікавлені взяти участь у реалізації плану підтримки програм лікування ВІЛ-інфекцій і туберкульозу та виконати всі необхідні умови для отримання Києвом фінансування таких програм. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час зустрічі з керівником управління грантами Глобального Фонду Марком Едінгтоном.

«Для Києва проблема ВІЛ/СНІДу актуальна і важлива, адже багато людей навіть не знають про свій ВІЛ-позитивний статус. Тому наше завдання – охопити більше людей тестуванням. І щоби ВІЛ-позитивні люди вчасно отримували необхідну медичну допомогу. Саме тому 6 квітня у Києві була підписана Паризька Декларація. Київ приєднався до програми Fast-Track Cities. Таким чином ми включили Київ у програму прискорення заходів у боротьбі зі СНІДом. Я впевнений, це – крок до подолання епідемії ВІЛ у всій Україні», – наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці підкреслив, що в цьому році Київ також приєднався до сучасної стратегії USAID щодо прискорення заходів у відповідь на ВІЛ/СНІД.

«З міського бюджету було виділено рекордні 5 млн грн та планується виділити ще 6,8 млн грн для покращення доступу хворих на ВІЛ/СНІД до медичних послуг. Це дозволить наблизитись до цілей 90-90-90, які ми маємо на меті реалізувати у рамках програми Fast-Track Cities. Це означає, що 90% ВІЛ-позитивних киян знатимуть про свій статус, 90% із них прийматимуть антиретровірусну терапію та 90% із них не матимуть ризику можливості передачі інфекції», – зазначив міський голова.

Віталій Кличко також подякував Марку Едінгтону за візит в Україну та підтримку нашої країни і висловив готовність Києва взяти участь у реалізації плану підтримки програм лікування ВІЛ-інфекцій і туберкульозу та виконати всі необхідні умови для отримання Києвом фінансування таких програм. У свою чергу Марк Едінгтон наголосив, що Київ досяг вражаючих результатів у протидії розповсюдженню інфекції, зокрема відзначив той факт, що місто за бюджетні кошти почало закуповувати замістні препарати.

«Глобальний Фонд не зможе зберегти свою присутність в Україні навічно, і ми хотіли би бачити сталість програм з протидії епідемії ВІЛ/СНІДу як в Києві, так і у всій Україні. Те, що ми спостерігаємо сьогодні у Києві – це значний крок вперед, і ми всіляко будемо вас підтримувати», – зазначив Марк Едінгтон, і додав, що інформація про виділення коштів фонду буде оприлюднена у середині грудня цього року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]