Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми надали забудовнику припис на демонтаж паркану навколо будівництва на Сінному ринку»

15 листопада 2017 року, 16:30

 

Забудовник отримав припис демонтувати паркан на майданчику на місці колишнього Сінного ринку, де триває скандальне будівництво багатоповерхівок, і має зробити це протягом трьох днів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив активістам, які виступають проти будівництва на місці Сінного ринку і зібралися сьогодні там разом із народними депутатами.

«До мене неодноразово зверталися активісти. Є питання по цій забудові. Хочу відзначити, що ми вели переговори з представниками забудовника, аби знайти компроміс. Ми вважаємо, що як мінімум висотність будівель має бути знижена! Але, на жаль, результату це не дало. Місто не має повноважень анулювати дозвіл на будівництво та містобудівні умови. Це може зробити тільки ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція). Ми туди неодноразово зверталися, – аби були проведені всі перевірки цього будівництва. Зверталися  і до Віце-прем’єра теж, – сказав Віталій Кличко. – Те, що в повноваженнях міста і що можемо зробити ми, – надати припис щодо встановленого паркану. І ми його надали вчора».

«За законом, у забудовника є час до п’ятниці, щоб самостійно демонтувати паркан. Якщо він цього не зробить – Департамент міського благоустрою після цього терміну демонтує паркан. Тоді, відповідно до закону, будівництво має зупинитися», – зазначив мер Києва.

Віталій Кличко зауважив, що міська влада діє виключно в рамках своїх законних повноважень. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]