Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми почнемо будувати у Києві пішохідний міст за швейцарським проектом – від арки Дружби народів до Володимирської гірки»

29 вересня 2017 року, 10:11

Цього року у Києві розпочнеться будівництво пішохідного полегшеного мосту за швейцарським проектом – він буде починатися біля арки Дружби народів поблизу Європейської площі та дійде до Володимирської гірки. І можна буде пішки дістатися до знакових місць Києва. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю виданню «Новое время».

«Ми вкладаємо кошти в інфраструктуру. Наприклад, цього року почнемо будувати пішохідний полегшений міст за швейцарським проектом – він буде починатися біля арки Дружби народів поблизу Європейської площі і дійде до Володимирської гірки. І можна буде пішки дістатися до знакових місць Києва», – зазначив Віталій Кличко.

Він розповів, що міська влада зараз працює і над тим, щоб зробити столичний фунікулер сучасним і комфортним, привабливою частиною туристичної інфраструктури.

«Цього року ми почнемо, а до весни майбутнього року закінчимо і реконструкцію Пейзажній алеї. Одне з улюблених міст киян стане більш сучасним і красивим. Уже є зацікавлені інвестори для будівництва канатної дороги, яка з'єднає арку Дружби народів і Труханів острів. На другому етапі ми плануємо побудувати пересадочний пункт цієї канатної дороги і направимо її через весь острів у Гідропарк. Протяжність маршруту буде 5 км», – зазначив Віталій Кличко.

Віталій Кличко також поділився планами з реконструкції столичного Гідропарку.

«Гідропарк сьогодні в плачевному стані: 140 га напівзанедбаної місцевості. Є вже три міжнародних компанії, які готові вкласти гроші в будівництво парку розваг на цій території – своєрідного Діснейленду. Це буде велика зміна ландшафту, а сума інвестицій складе близько $ 500 млн. Ми вже на фінальній стадії переговорів», – підкреслив мер Києва.

Відповідаючи на запитання, чи збільшився туристичний потік в місто, зокрема, після Євробачення, Віталій Кличко наголосив, що у Києва – колосальний нереалізований туристичний потенціал.

«Є приголомшливі місця у столиці, де можна відчути дух і характер міста. Багато європейців дізнались про Україну завдяки конкурсу Євробачення і поїхали до нас. Я часто сьогодні чую німецьку, французьку, англійську мову на вулицях Києва. Якщо минулого року до нас приїхало близько 1 млн. іноземних туристів, то цього року – вже більше 1,2 млн. І рік ще не закінчився», – підкреслив мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]