Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми продовжимо відновлювати зони відпочинку для киян»

07 липня 2017 року, 20:22

У столиці й надалі відновлюватимуть рекреаційні зони. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ». Коментуючи плани щодо розвитку Труханового острова, мер наголосив, що на цій території не зводитимуть нових капітальних будівель, і острів залишиться рекреаційною зоною.

«Багато людей запитують, що буде відбуватися з островом. Хочу поставити крапку: він не буде забудовуватися і залишиться рекреаційною зоною. І ми зробимо її комфортною для кожного, хто там відпочиває», - наголосив Київський міський голова.

Віталій Кличко зауважив, що острів є достатньо великим, і швидко здійснити кардинальні зміни на всій території дуже складно.

«Але поступово ми будемо його облаштовувати, плануємо також зробити два велохаби - один біля Московського мосту, інший – біля Пішохідного», - сказав мер столиці.

На самому Пішохідному мості вже розпочали ремонтні роботи, які планують завершити до Дня Незалежності. Крім того, на території Труханового острова облаштують кілька різноманітних спортивних об'єктів: скейт-парк, тренажерні майданчики, поле для міні-футболу.

«Кожен хто хоче відпочити та зайнятися спортом матиме таку можливість», - наголосив Віталій Кличко.

Актуальним питанням залишається впорядкування руху. Зараз в’їзд на Труханів острів обмежений, а автомобілі, які проїжджають на територію, мають рухатися з максимальною швидкістю 20 км/год, щоб не створювати загрози для відпочивальників.

Важливим для столиці проектом є будівництво канатної дороги, яка з’єднає Поштову площу, арку Дружби народів та Труханів острів, а згодом - і Гідропарк.

«Зараз уже є кілька потенційних інвесторів. Ми вибираємо найкращий варіант. Наше завдання – зробити канатну дорогу додатковою можливістю потрапити на острів», - сказав мер.

Він підкреслив, що парки є надбанням Києва, і столична влада продовжить відновлювати зелені та рекреаційні зони столиці за прикладом парку «Наталка», який цього року презентували на день Києва.

«Я поставив завдання перед всіма керівникам районів: ми повинні відкрити наступної весни оновлені парки в кожному районі. Багато зон відпочинку, на жаль, знаходяться в занедбаному стані. Одна з них – парк Партизанської слави у Дарницькому районі, куди щодня приходять десятки тисяч людей», - зауважив Віталій Кличко.

Він зазначив, що велика частина парку є заповідною зоною. Але центральна частина буде відновлена.

«Вона має виглядати таким же чином, як і парк «Наталка». Наше завдання – щоб на наступний сезон, коли люди виходять відпочивати, цей парк виглядав привабливо», - наголосив міський голова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]