Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми розраховуємо на підтримку Світового банку у реалізації масштабних проектів з розвитку транспортної інфраструктури Києва»

26 жовтня 2016 року, 18:04

Київ розраховує на підтримку Світового банку у реалізації масштабних проектів із розвитку транспортної інфраструктури української столиці. Про це під час зустрічі з керівником транспортного сектору регіону Європи та Центральної Азії Світового Банку Хуаном Гавірія заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

«Я вдячний представникам Світового банку, які підтримують проекти з розвитку транспортної інфраструктури Києва. Ми вже врахували пропозиції, які ще у грудні 2015-го нам надали експерти щодо зміни системи громадського транспорту. Зокрема, за їх рекомендацією був відкритий новий маршрут, який з’єднав найбільший спальний район Києва – Троєщину – з центральною частиною міста та залізничним вокзалом. І цей маршрут користується великим попитом та щодня перевозить велику кількість пасажирів, – наголосив Віталій Кличко. – Зараз місто також запроваджує так званий перший і другий пакет пропозицій команди Світового банку, який передбачає відкриття 6-ти принципово нових маршрутів громадського транспорту», – зазначив Віталій Кличко під час розмови з представником Світового банку.

Мер столиці розповів, що сьогодні Київ працює і над проектом Tram-Train- концепції, за якою трамваї можуть використовувати інфраструктуру залізниці нарівні із звичайними потягами. Такий проект допоможе запустити маршрут «Троєщина-Березняки-Караваєві Дачі».

«Ми покладаємо великі надії на цей проект, адже розрахунки щодо транспортної моделі показують дуже високий попит на цей маршрут», – зазначив мер Києва.

Міський голова також розповів про роботу над проектом BRT. Це спосіб організації автобусного (чи тролейбусного) зв’язку, який відрізняється більш високими експлуатаційними характеристиками в порівнянні зі звичайними автобусними маршрутами, зокрема, швидкістю, надійністю та провізною здатністю.

«Зараз ми почали роботу над технічною документацією для проекту. Проектна документація буде розроблена відповідно до вимог Світового банку, і для цього ми залучили одну з найбільш досвідчених компаній у цій сфері. І вже найближчим часом почнемо переговори з урядом щодо державних гарантій під цей проект, тому ми розраховуємо на вашу підтримку», – розповів Віталій Кличко Хуану Гавірія.

У свою чергу представник Світового банку зазначив, що банк готовий надавати кошти Києву для реалізації проектів з розвитку транспортної інфраструктури міста, і очікує сигналу від уряду України.

«Ми маємо отримати чіткий сигнал від українського уряду про намір брати участь у програмах Світового банку. І хочу вас запевнити, що фінансування проектів, які пропонує Київ, у нас у пріоритеті», – підкреслив Хуан Гавірія.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]