Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми розраховуємо, що погодні умови дозволять нам до кінця року відремонтувати заплановані 300 км столичних доріг і проїздів»

13 жовтня 2017 року, 20:20

Ми розраховуємо, що погодні умови дозволять працівникам «Київавтодору» та підрядникам до кінця року відремонтувати 300 км столичних доріг, як ми і планували. А наступного року плануємо розпочати роботи з будівництва та реконструкції ще низки важливих транспортних магістралей міста. Про це мер столиці заявив в ефірі телеканалу «Київ».

«Технологічні норми дозволяють продовжувати роботи з ремонту доріг у столиці поки температура не опуститься нижче +5 градусів. Ми сподіваємося, що осінь буде доволі теплою і це дасть можливість «Київавтодору» разом із підрядниками продовжувати роботу, аби відремонтувати максимальну кількість доріг до кінця сезону», – зазначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що таких темпів ремонту доріг у столиці не було вже багато років.

«Минулого року ми відремонтували близько 80 вулиць – це приблизно 200 км доріг у столиці. Цьогоріч ми взяли завдання відремонтувати 300 км доріг. Так, водії часто скаржаться, що у Києві через ремонтні роботи перекрито багато доріг і це ускладнює рух містом. Однак, після тимчасових незручностей протягом мінімум 5 років відремонтовані вулиці не потребуватимуть ремонту – саме таку гарантію дає підрядник на відремонтоване дорожнє покриття з терміном експлуатації у 8-10 років», – зауважив Віталій Кличко.

Мер нагадав, що багато доріг у столиці не ремонтувалися по 30 та навіть 40 років.

«І я взяв на себе завдання привести якість доріг у столиці до європейського рівня. Це надзвичайно амбітне і непросте завдання, однак я з ним впораюся, – підкреслив Віталій Кличко. – Кияни вже бачать, що дороги у столиці ремонтуються надзвичайними темпами, що є зміни в дорожній інфраструктурі міста. І це не тільки ремонт дорожнього покриття, а й ремонт тротуарів, перекладання бордюрного каменю та встановлення огорожі й освітлення», – зазначив мер Києва.

Як заявляли в КМДА, в 2018 році в столиці продовжать роботи з будівництва (реконструкції) вул. Петра Дегтяренка на ділянці від вул. Лугової до Великої Кільцевої дороги; реконструкція просп. Миколи Бажана. А також продовжиться капітальний ремонт Набережного шосе на ділянці від мосту Метро до Поштової площі; вул. О. Теліги; вул. Алма-Атинської від вул. Празької до вул. Літинської; транспортної розв’язки на перетині вул. Гната Юри з вул. Картвелішвілі. Продовжиться капітальний ремонт шляхопроводу на перетині просп. Комарова з бульваром В. Гавела та шляхопроводу на перетині вул. О. Теліги з вул. Кирилівською.

Також планують наступного року розпочати роботи з будівництва та реконструкції ще низки об’єктів. Зокрема:

- транспортна розв’язка на перетині б-р Перова – просп. В. Маяковського з просп. Генерала Ватутіна;

- транспортна розв’язка на примиканні вул. Старонаводницької та вул. Лаврської до б-р Дружби Народів (площа Героїв Великої Вітчизняної війни);

- транспортна розв’язка на перетині бульвару Академіка Вернадського – вул. Академіка Єфремова з просп. Академіка Палладіна у Святошинському районі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]