Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми відкрили 6 ЦНАПів у столиці і працюємо далі, щоб адміністративні послуги надавалися якісно, швидко і прозоро»

25 квітня 2016 року, 12:47

Ми відкрили 6 ЦНАПів у приміщеннях райдержадміністрацій столиці та рухаємося далі, щоб адміністративні послуги надавалися якісно, швидко і прозоро. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання Антикорупційної ради при Київському міському голові.

«На сьогоднішньому засіданні ми розглянемо питання, пов’язані з наданням адміністративних послуг. На жаль, цю тему ми порушуємо вже не вперше, – і тут, і на виїзних нарадах, які я проводив у центрах надання адмінпослуг у столиці. Ми відкрили 6 ЦНАПів у приміщеннях РДА столиці. Створили новий департамент реєстрації майнових прав. Відвідувачі відзначають відсутність великих черг і той факт, що персонал у ЦНАПах став більш ввічливим. Це все важливо, але цього недостатньо. Нам досі не вдалося повністю знищити систему, яка формувалася десятиліттями і яка призводить до значних корупційних ризиків», – наголосив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що будь-яке затягування процесу побудови нової системи надання послуг слід розцінювати, як саботаж або злочин.

«Бо відсутність затвердженого переліку адмінпослуг – це пряме порушення законодавства. Відхилення від термінів надання послуг – це вимагання хабаря. Надання послуг одночасно в ЦНАП та департаменті – це корупція», – сказав Київський міський голова.

«Сьогодні я хочу почути не загальні речі про виконання чи невиконання тих або інших рішень, а чіткі плани ефективних змін. Ми повинні визначити, в чому основна проблема з якісним наданням адмінспослуг. Якщо в небажанні або невмінні когось з чиновників працювати – то нехай вони йдуть відпочивати!», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що окреме питання – це надання адмінпослуг у сфері реклами. І висловив сподівання, що під керівництвом Олексія Резнікова в цій сфері відбудуться позитивні зрушення.

«Я підписав розпорядження про новий розподіл повноважень. Тепер організацією та контролем у сфері реклами займатиметься заступник голови КМДА – Олексій Резніков», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва наголосив, що перед Олексієм Резніковим поставлені три головних завдання: зробити місто більш комфортним, прибравши зайву рекламу, створити прозорі та чіткі правила для рекламного бізнесу, побудувати таку систему надання дозволів і контролю, в якій не буде місця для корупції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]