Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Мобільні бригади медиків за минулу добу відібрали в пацієнтів удома понад 1600 зразків біоматеріалу для тесту на коронавірус

22 жовтня 2020 року, 12:09

Мобільні бригади медиків за минулу добу відібрали в пацієнтів удома понад 1600 зразків біоматеріалу для тесту на коронавірус. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Київ і надалі збільшує кількість тестувань. Оскільки все більше людей звертаються до сімейних лікарів із симптомами, схожими на коронавірус. Показник тестування в столиці – найвищий в Україні і становить сьогодні майже 246 тестів на 100 тисяч мешканців», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що загалом у комунальних медзакладах і лабораторному центрі з початку пандемії методом ПЛР дослідили понад 175 тисяч зразків біоматеріалу. Методом ІФА – на виявлення антитіл – зробили більш як 55 тисяч тестів. Досліджують зразки і в приватних та державних клініках Києва.

«Із березня в столиці працюють і мобільні бригади медиків, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів вдома. Тільки за минулу добу бригади відібрали 1646 зразків. А всього з початку своєї роботи – майже 106 тисяч», – повідомив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]