Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: На соціальний захист киян столиця виділила цього року 5,2 млрд грн. Київ виплачував матеріальну допомогу соціально незахищеним мешканцям, підтримував людей із інвалідністю, учасників бойових дій на сході країни та їх родини, чорнобильців

15 грудня 2021 року, 11:43

На сферу соціального захисту в 2021 році Київ виділив із міського бюджету 5,2 млрд гривень. Попри економічну кризу в країні, столиця продовжила виплати соціально незахищеним киянам, надавала підтримку і допомогу людям із інвалідністю, учасникам бойових дій на сході країни та їх родинам, чорнобильцям. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час звіту про підсумки роботи міської влади в 2021 році.

«На соціальний захист киян столиця цього року виділила 5,2 мільярда гривень. Із них на міську програму «Турбота» спрямували понад 3,4 мільярда. Попри економічну кризу в країні, ми продовжили виплати соціально незахищеним киянам. Підтримуємо чорнобильців та людей із інвалідністю. У Дарницькому та Оболонському районах створили три відділення реабілітації для осіб із інвалідністю – дітей та дорослих. Особлива увага і до соціального захисту учасників бойових дій на сході та їх родин. Тільки цього року компенсацію за земельні ділянки отримали 26 членів сімей загиблих учасників АТО/ООС. На суму майже 24 мільйони гривень», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що міська влада продовжує працювати над тим, аби забезпечити ветеранів російсько-української війни та їхні родини житлом.

«Починаючи з 2017 року, за кошти міського бюджету ми придбали 353 квартири для учасників бойових дій та їх родин. Ще 375 купили за кошти Держбюджету. Також для забезпечення доступним житлом ветеранів-захисників діє програма співфінансування, за якою вони можуть придбати квартиру, сплативши частину її вартості. Іншу частину сплачує міська влада. За цією програмою, за кілька років ветерани вже придбали 233 квартири», – повідомив Віталій Кличко.

Він також нагадав, що в грудні цього року місто вручило 6 автівок ветеранам російсько-української війни, які отримали інвалідність. І Київ – чи не єдине місто в Україні, що забезпечує житлом ветеранів-захисників і надає їм у такому обсязі соціальну допомогу.

Наступного року на соціальний захист у бюджеті столиці передбачили понад 5,4 мільярда гривень.

«Ми продовжимо виплачувати адресну матеріальну допомогу соціально незахищеним киянам. Підтримувати ветеранів-захисників та їх родини. Триватиме і фінансування соціальних програм. Завершимо також реконструкцію приміщень у Деснянському та Подільському районах, у яких в наступному році створимо Центри реабілітації дітей та осіб із інвалідністю. І розпочнемо роботи зі створення таких центрів у Шевченківському, Солом’янському та Святошинському районах», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]