Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко на з’їзді Австрійської народної партії: «Україна зацікавлена у сильній та єдиній Європі» (+відео)

07 березня 2019 року, 9:10

Україна зацікавлена у сильній та єдиній  Європі, яка для нашої держави була і є взірцем демократії. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на з‘їзді Австрійської народної партії, взяти участь у якому Віталія Кличка запросив Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц.

На думку організаторів з’їзду, Віталій Кличко «є прикладом для цілого покоління і палким прихильником європейської ідеї та наведення мостів за межами ЄС».

«Ми – реалісти. Ми розуміємо і бачимо складність та масштаби проблем, що постали сьогодні перед Європейським Союзом. Але ми зацікавлені у сильній  та  єдиній  Європі. Попри всі проблеми, для нас Європа залишається взірцем демократії», – підкреслив Віталій Кличко, виступаючи на з’їзді, що відбувся  в австрійському місті Клагенфурт-ам-Вертерзе.

Також він зазначив, що єдність позиції з боку Австрії та ЄС щодо санкцій відіграє важливу роль в боротьбі з російською агресією.

«Єдність позиції з боку Австрії та Європейського Союзу, зокрема, в питанні санкцій, відіграє дуже важливу роль в нашій боротьбі з російською агресією. Я хотів би, щоби всі європейці пам’ятали, що в цій боротьбі Україна захищає не тільки свою незалежність. Ми захищаємо свободу нашого європейського вибору, наші спільні з європейцями демократичні цінності та стабільність і безпеку Європи», – наголосив Віталій Кличко.

Він додав, що п’ять років тому на Майдані, вперше в історії, люди віддавали своє життя за європейську ідею, гинули під європейським прапором.

«Європейські цінності для нас – не гасла і не порожні слова. Багато хто в країнах ЄС сприймає їх як даність, гарантовану реальність, в якій європейці живуть від дня свого народження. Наш же гіркий досвід у радянській імперії, досвід протистояння авторитаризму в державі та протистояння російській агресії вчить: за демократію треба боротися кожного дня! Необхідно цінувати демократичні здобутки в кожній країні», – підкреслив мер Києва.

Він також зауважив, що Угода про Асоціацію з ЄС є сьогодні найкращою програмою реформ і перетворень, які повинна втілити Україна.

З’їзд Австрійської народної партії зібрав понад 1300 учасників і відбувся під гаслом «Будьмо готовими до Європи!». Важливість політичного заходу, як зазначали його учасники, у тому, що він відбувся напередодні виборів до Європарламенту.

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц  висловив підтримку Україні і її європейським прагненням. Та подякував Віталію Кличку за його зусилля у впровадженні європейських принципів і цінностей. Також він зазначив, що завдяки підтримці, зокрема, Віталія Кличка Австрійській народній партії вдалося здобути перемогу на парламентських виборах у 2017 році. Віталій Кличко напередодні виборів взяв участь у з‘їзді, де Себастьяна Курца, який був міністром закордонних справ, обрали головою Австрійської народної партії.

Австрійська народна партія, заснована у 1945 р., є найчисельнішою політичною партією країни і налічує понад 600 тис. членів. Очолює партію Себастьян Курц, який з 2017 р. є Федеральним канцлером Австрії. Австрійська народна партія входить до Європейської народної партії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]