Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко нагородив переможців 26-го «Пробігу під каштанами»: «Сьогодні перемогли всі активні кияни» (+відео)

03 червня 2018 року, 15:10

Переможцями 26-го благодійного «Пробігу під каштанами» є всі активні кияни, які взяли участь у пробігу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час нагородження переможців пробігу.

«Зараз на п'єдесталі переможців немає 72-річного В'ячеслава Андрійовича Крупка, який біг зі мною всю дистанцію. Та я переконаний, він – також переможець. Переможцями пробігу є і бабуся з маленьким хлопчиком. Вже недалеко від фінішу, дивлюсь – біжить бабуся, і поруч маленький хлопчик втомлено перебирає ногами. Посадив його собі на плечі. І так ми разом фінішували. Переможці сьогодні всі, хто брав участь у благодійному пробігові», –  додав він.

Віталій Кличко зауважив, що з кожним роком все більше і більше прихильників активного способу життя приєднується до «Пробігу під каштанами». За попередніми даними організаторів, у цьогорічному заході бігло понад 15 тисяч учасників.

«Спорт дає заряд енергії, бадьорість і багато позитивних емоцій. Дякую кожному, хто сьогодні брав участь у спортивно-благодійному забігові. Київ – це спортивне місто!» – наголосив міський голова.

Разом з тим, він зауважив, що його місія як мера – робити все, аби якомога більше спортивних і культурних подій, різноманітних конференцій відбувалося у столиці.

«До Києва має приїжджати все більше гостей. Про Київ повинні говорити у світі. Київ повинен показувати приклад. Якщо у місті спортивний мер, місто також має бути спортивним!» –  підкреслив він.

Мер нагородив учасників забігу мужніх – чоловіків та жінок з обмеженими можливостями, дітей з ДЦП, а також учасників забігу серед спортсменів та найчисельнішу корпоративну команду. Нею виявилася команда у складі 2018 осіб.

Відзначив нагородами міський голова також і одного з намолодших учасників – 4-річного хлопчика та його бабусю, які разом пробігли дистанцію у 4,9 кілометрів і фінішували з Віталієм Кличком.

Усього у програмі «Пробігу під каштанами» відбулося 5 забігів: для спортсменів, забіг мужніх, пробіг в ходунках, дитячий забіг і благодійний.

«Пробіг під каштанами» – наймасштабніша спортивно-благодійна акція в Україні. Відбувається щорічно, починаючи з 1993 року. Останніми роками кошти, зібрані під час «Пробігу під каштанами», спрямовуються на придбання життєво необхідного медичного обладнання для Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Починаючи з 2002 року участники «Пробігу під каштанами» почали підтримувати Центр та зібрали понад 437 000 доларів, на які було закуплено необхідні клініці обладнання та витратні матеріали.

26-ий марафон «Пробіг під каштанами»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]