Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Нам потрібно близько 2-ох років, аби у Києві почали працювати два сучасних заводи із сортування та переробки сміття»

11 лютого 2017 року, 14:40

Місто проводить переговори з інвесторами щодо будівництва сучасних заводів із сортування та переробки сміття, щоб вже за 2 роки такі заводи почали працювати у столиці. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Віталій Кличко наголосив, що місто проводить переговори з інвесторами щодо будівництва заводів із сортування та переробки сміття. «Ми зараз ведемо переговори про те, щоб збудувати два таких комбінати. Один – ближче до Києва, а інший – на полігоні, на який вивозиться сміття, де ситуація також дуже критична. Ні в якому разі ми не хочемо потрапити в таку ж складну ситуацію, в яку потрапив Львів», – зазначив мер Києва.

Міський голова підкреслив, що переговори з інвесторами мають завершитися до кінця поточного року. «Після цього нам потрібно буде 1,5 – 2 роки для того, щоб заводи почали працювати», – сказав Віталій Кличко.

Він додав, що в планах міської влади також модернізація заводу «Енергія». «Ми ведемо переговори з інвесторами щодо модернізації заводу «Енергія», куди зможемо поставити нове, сучасне обладнання. Так сталося, що завод вже опинився в зоні проживання киян, бо поруч – Харківський масив. І на оновленому підприємстві ніяких шкідливих викидів не буде, завод не завдаватиме шкоди мешканцям цього району», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]