Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко напередодні Дня Європи зустрівся з послами та дипломатами іноземних держав

20 травня 2022 року, 17:01

Мер Києва Віталій Кличко напередодні Дня Європи, який в Україні відзначатимуть 21 травня, зустрівся з послами та представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні. Мер привітав дипломатів та всіх українців із Днем Європи і підкреслив, що Україна дуже високою ціною заслужила право стати повноцінним членом великої європейської родини.

«Мені дуже приємно привітати всіх з Днем Європи, який відзначатимемо 21 травня. Сьогодні українці доводять всьому світові, що вони вже ніколи не повернуться до тоталітарного режиму. Ми боремося сьогодні не тільки за свою землю і свою волю. А й за демократичні цінності, за мир і свободу всієї Європи. І ми платимо високу ціну за шлях розвитку, який обрав український народ. Росія буквально стирає з землі наші міста і села, звірствує і чинить геноцид проти українців. Це – боротьба добра зі злом. Боротьба цивілізації проти варварства. І в нас немає іншого варіанту, крім перемоги! Українці довели, що на коліна не стануть», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва подякував європейським партнерам і всім друзям України, які сьогодні допомагають нашій державі – політично, економічно, зброєю. Та які приймають українських біженців і опікуються ними.

«Я дякую вам, кожному з дипломатів, хто повернувся в Київ і працює сьогодні в Україні! Це важливо для нас! Ваша підтримка, присутність, допомога. Я переконаний, Україна переможе! Переможуть демократичні цінності і свобода. І ми обов’язково відбудуємо наші міста й села. Втілимо необхідні реформи, щоб Україна стала сильнішою і заможною. Щоб Україна стала повноцінним членом великої європейської родини. Ми це право заслужили! На жаль, дуже високою ціною, яку продовжуємо платити. Українці довели свою відданість демократії, рішучість жити в своїй – незалежній і вільній державі. Я гордий, що я – українець. І я гордий, що в України стільки друзів! Дякую вам за всю допомогу і підтримку! Разом ми все подолаємо! Слава Україні! Її героям! І слава Європі!» – наголосив Віталій Кличко.

У неформальній зустрічі, присвяченій Дню Європи, взяли участь дипломати 23 держав, зокрема посли 17 іноземних країн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]