Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Наразі без світла в столиці залишаються 270 тисяч квартир. 40% споживачів – без води

31 жовтня 2022 року, 18:20

Наразі без світла в столиці залишаються 270 тисяч квартир. 40% споживачів – без води. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Фахівці «Київводоканалу» працюють, щоб якнайшвидше стабілізувати роботу водопровідних станцій. Адже зранку, через пошкодження енергооб’єкту біля Києва, 80% споживачів столиці були без водопостачання. 350 тисяч помешкань Києва – без електрики. Станом на цю годину без світла в столиці 270 тисяч квартир. І 40% споживачів – без води. Відновили вже водопостачання лівого берега міста. Тривають роботи з відновлення водопостачання правобережної частини столиці. Світло повернули мешканцям Троєщини та частково – Подолу. Завершується підключення об’єктів «Київводоканалу» до електроенергії, що дозволить відновлювати водопостачання», – написав Віталій Кличко.

Він зазначив, що енергетики планують стабілізувати ситуацію зі світлом приблизно о 9-10 вечора. Але, навіть повернувши постачання електроенергії, вимкнення будуть застосовувати. Бо ситуація складна.

Також у столиці, в тому числі за допомогою генераторів, відновили електропостачання 27 бюветних комплексів і вони доступні для киян. Деякі бювети ще на стадії підключення. З переліком і адресами бюветів можна ознайомитися на офіційному порталі міста чи сайті «Київводфонду».

Разом із тим Віталій Кличко нагадав, що у київському метрополітені з 1 листопада буде змінений графік руху поїздів. У пікові години інтервали між поїздами становитимуть 4-5 хвилин, а в інший час – 8-10 хвилин. Такий режим роботи метро дасть змогу економити споживання електроенергії.

Щодо наземного громадського транспорту – через знеструмлення на частині тролейбусних і трамвайних маршрутів транспортники організували автобусне сполучення. Причому на деяких тролейбусних маршрутах альтернативне – автобусне сполучення запровадили ще 20 жовтня – з метою економії електроенергії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]