Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Наше завдання – щоб столичний метрополітен, рахунки якого арештувала виконавча служба, не зупинився ні на хвилину»

24 березня 2017 року, 18:54

 

Попри складну ситуацію та арешт рахунків підприємства, наше завдання – щоб столичний метрополітен не зупинився ні на хвилину. Про це в ефірі каналу «NewsOne» заявив мер Києва Віталій Кличко.

Мер нагадав, що у 2009 році тодішня влада Києва уклала договір з компанією «Укррослізинг» про придбання 100 вагонів метро на умовах лізингу. При цьому, додав Віталій Кличко, виплати не здійснювали і сума заборгованості у 2013 році склала майже 2 мільярди гривень.

Мер зауважив, що за позовом «Укррослізінгу» спочатку був накладених арешт на 100 вагонів столичного метро, однак діюча влада Києва оскаржила таке рішення суду.

«А зараз за рішенням суду виконавча служба накладала арешт на рахунки комунального підприємства «Київський метрополітен», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва наголосив, що в червні 2016 року та в березні цього року він звертався до парламенту та уряду з проханням ініціювати розгляд цієї ситуації на засіданні РНБО.

«На жаль, жодної відповіді немає», – сказав Віталій Кличко. Він також підкреслив, що аналогічне звернення ухвалила цього тижня і Київрада.

«Ми повинні отримати чітку відповідь – повинні ми платити чи ні. Ситуація «підвішена». Арешт на рахунки підприємства накладений. Але наше завдання – щоб Київський метрополітен ні на хвилину не зупинився», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]