Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Наше завдання – за 2-3 роки побудувати у Києві сучасні сміттєпереробні заводи»

14 квітня 2017 року, 20:20

 

Столична влада веде переговори з японськими і французькими компаніями, щоби побудувати у Києві сучасні сміттєпереробні заводи. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

Він підкреслив, що утилізація сміття повинна відбуватися виключно у цивілізований спосіб.

«Проблема утилізації сміття гостро стоїть не тільки у Львові і Києві, а загалом у всій Україні. І вирішити її можна за допомогою будівництва сучасних сміттєпереробних заводів. Зараз ми ведемо переговори з японськими і французькими компаніями, щоби такі заводи з’явилися в Києві. Також обговорюється питання реконструкції сміттєспалювального заводу «Енергія», - підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що, до прикладу, у німецьких і австрійських містах сміттєспалювальні комбінати розташовані майже в центрі міста.

«І ніхто про це не знає. Бо вони не створюють жодних проблем для мешканців, адже там використовуються сучасні технології. Як наслідок – немає ніякого запаху і негативного впливу на екологію, - сказав Віталій Кличко. - Ми повинні залучити такі ж технології і в наше місто. Наше завдання - за 2-3 роки побудувати сучасні сміттєпереробні заводи і модернізувати завод «Енергія», - наголосив Київський міський голова.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]